menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Redakcja Współczesnej Dietetyki

Nadzór merytoryczny

REDAKTOR MERYTORYCZNA

dr n. med. Aneta Kościołek

REDAKTOR NACZELNA

Anna Gadzińska-Kryjak

Autorki i autorzy Współczesnej Dietetyki

dr n. med. Agnieszka Zakrzewska

CZYTAM ARTYKUŁY

Dr n. med., nauczyciel akademicki. Od ponad 20 lat prowadzi badania naukowe. Doświadczenie zdobywała pracując w Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku, Wyższej Szkole Medycznej w Białymstoku oraz na stażach naukowych. Od kilku lat pracuje nad tworzeniem środków przyspieszających gojenie ran i kompozycji suplementów diety. Lubi dobrą książkę, kino i jazz oraz Męskie Granie. W wolnych chwilach gotuje dla przyjaciół.

mgr Anna Zaręba

CZYTAM ARTYKUŁY

Absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej, specjalizacja dietetyka kliniczna. Zajmuje się edukacją żywieniową dzieci w przedszkolach i szkołach podstawowych. Rozwija także wiedzę w zakresie psychologii i psychodietetyki.

mgr Agnieszka Zdonek

CZYTAM ARTYKUŁY

Dietetyczka kliniczna. Absolwentka studiów magisterskich na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Specjalizuje się we wsparciu żywieniowym w insulinooporności, cukrzycy, chorobach tarczycy oraz doradztwie dietetycznym u osób stosujących dietę roślinną. Certyfi kowany specjalista SOIT (School Of Insulinresistance Therapy) – specjalista przyjazny insulinoopornym.

dr n. med. Anna Zmarzły

CZYTAM ARTYKUŁY

Ośrodek Żywienia Klinicznego, WSS im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu

Dietetyka Aleksandra Żyła-Pawlak

CZYTAM ARTYKUŁY

Pracuje jako specjalista dietetyk w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. W swojej codziennej pracy zajmuje się dietetyką pediatryczną, głównie pacjentami na przewlekłym żywieniu dojelitowym oraz pozajelitowym. Opiekun praktyk i staży studenckich (Warszawski Uniwersytet Medyczny, SGGW, Wyższa Szkoła Rehabilitacji). Autorka publikacji naukowych, prelegentka konferencji oraz warsztatów szkoleniowych przeznaczonych dla dietetyków, lekarzy, pielęgniarek, neurologopedów i studentów.

Katarzyna Żywczyk

CZYTAM ARTYKUŁY

Specjalista ds. Żywienia, Nestlé Polska