menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Naturalna moc miodu Manuka

Szerokie spektrum prozdrowotne miodu Manuka jest argumentem, by nosił on miano płynnego superfood lub „złota natury”. Jego unikatowe właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe sprawiają, że jest on naturalnym wsparciem w leczeniu chorób układu pokarmowego.

Miód Manuka, często nazywany „złotem natury”, to unikatowy produkt coraz bardziej popularny wśród zwolenników naturalnych metod wspierania organizmu. Pochodzący z Nowej Zelandii miód wyróżnia się niezwykłymi właściwościami – nie tylko intensywnym smakiem i gęstą konsystencją, ale przede wszystkim wyjątkowymi właściwościami prozdrowotnymi. Dzięki unikalnym substancjom bioaktywnym miód ten wspomaga odporność, jest cennym dodatkiem w produkcji kosmetyków, wspomaga prawidłową pracę układu pokarmowego i przyspiesza gojenie się ran.

 

Szerokie spektrum prozdrowotne miodu Manuka jest argumentem, by nosił on miano płynnego superfood lub „złota natury”. Jego unikatowe właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe sprawiają, że jest on naturalnym wsparciem w leczeniu chorób układu pokarmowego.

Chcesz przeczytać więcej?

Pełna treść artykułu, wraz z załącznikami do pobrania, dostępna jest dla prenumeratorów czasopisma, po zalogowaniu się.


O autorze

mgr Agata Filipowicz

CZYTAM ARTYKUŁY

Naturopata, fitoterapeuta,dietoterapeuta, pedagog specjalny, specjalista SOIT, dietetyk w trakcie specjalizacji. Poszerza wiedzę uczestnicząc w kursach,szkoleniach i konferencjach branżowych. Autorka licznych artykułów w czasopismach eksperckich. Na co dzień prowadzi gabinet Dietoterapia w Kołobrzegu, gdzie łączy wiedzę z zakresu dietetyki i naturalnych metod wspierania organizmu. Obszar jej zainteresowań zawodowych to dietoterapia w migrenie, zaburzenia gospodarki węglowodanowej oraz dietoterapia w spektrum autyzmu i ADHD.


Czytaj więcej