Owoce jagody, borówki i żurawiny od wieków goszczą na naszych stołach. Ich prozdrowotne działanie jest doceniane przez wielu dietetyków oraz osoby dbające o codzienną zdrową dietę. W literaturze znajduje się wiele opisów ich oddziaływania na organizm człowieka.
czytaj dalej
Joanna Drygiel, dr n. med. Magdalena Jodkiewicz
Najczęściej diagnozowanym nowotworem złośliwym u kobiet w Polsce jest rak piersi. Jednocześnie wśród nowotworów złośliwych stanowi on drugą przyczynę zgonów. Choroba ta może dotyczyć zarówno kobiet, jak i mężczyzn w każdym wieku, jednak największe ryzyko występuje u kobiet między 50 a 70 rokiem życia.
czytaj dalej
Monika Dudek-Palaczyk
Czy wszystkie zalecenia dietetyczne w nadczynności tarczycy u dzieci są podobne jak u dorosłych? Jak zaplanować dietoterpię dziecka z nadczynnością tarczycy?
czytaj dalej