Oliwa Busa to jedna z bardziej docenianych oliw ze starych gajów oliwnych słonecznej Chorwacji. Produkowana przez rodzinę Belci od pokoleń, stanowi podstawę kuchni chorwackiej na półwyspie Istria. Oliwa Busa to produkt regionalny, ekologiczny, wytworzony jedynie z oliwek, bez dodatku innych olejów, jest to produkt nierafinowany.
czytaj dalej
Joanna Drygiel, dr n. med. Magdalena Jodkiewicz
Najczęściej diagnozowanym nowotworem złośliwym u kobiet w Polsce jest rak piersi. Jednocześnie wśród nowotworów złośliwych stanowi on drugą przyczynę zgonów. Choroba ta może dotyczyć zarówno kobiet, jak i mężczyzn w każdym wieku, jednak największe ryzyko występuje u kobiet między 50 a 70 rokiem życia.
czytaj dalej
Monika Dudek-Palaczyk
Czy wszystkie zalecenia dietetyczne w nadczynności tarczycy u dzieci są podobne jak u dorosłych? Jak zaplanować dietoterpię dziecka z nadczynnością tarczycy?
czytaj dalej