Jesteś tu:
Gluten w diecie niemowląt a ryzyko celiakii
Relacja z VI Zjazdu Polskiego Towarzystwa Badań Nad Otyłością
Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść by czuć się lepiej? red. dr n. med. Mirosława Gałęckia
Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy. Joanna Dronka-Skrzypczak
Relacja z IV Narodowego Kongresu Żywieniowego
WITAMINA B6, MAGNEZ, ŻELAZO I MIEDŹ – NORMY W SUPLEMENTACH DIETY
V KONFERENCJA „ŻYWIENIE DZIECKA WCZORAJ I DZIŚ”
PSYCHIATRYCZNA MANIFESTACJA CELIAKII
IV OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA PAD JUŻ 18-19 KWIETNIA 2020 ROKU!
„Zaburzenia odżywiania” – najnowsza książka prof. Anny Brytek-Matery
„Dysbioza jelitowa”, czyli zrozumieć mikroorganizmy, aby przestać się bać, a może nawet dowiedzieć się, jak żyć.
Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości
Pandemia COVID-19 - wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość.
Związek pomiędzy mikrobiotą jelitową a objawami niepokoju u myszy
Trwają badania nad genetycznie zmodyfikowanym białkiem ACE 2 jako obiecującym, działającym na wszystkie warianty, lekiem na COVID-19
Badania pokazują, że im więcej tkanki tłuszczowej tym niższa gęstość kości a tym samym większe ryzyko osteoporozy
Problemy z obrazem i oceną własnego ciała występują u jednej trzeciej dorosłych Polaków
Dieta przeciwzapalna – jak, ile i co jeść dla najlepszych efektów przeciwzapalnych?
W jaki sposób za pomocą diety i suplementacji możemy wpłynąć na płodność?
Polscy naukowcy dowiedli, że odpowiednia dieta zmniejsza szansę zachorowania na COVID-19
Żywność jako źródło dietetycznych neuroprzekaźników (cz. I) – czyli jakie produkty warto uwzględnić w diecie w celu utrzymania dobrego nastroju?
Prawidłowe utrzymanie wapnia we krwi dieta i suplementacja
Przez antybiotyki rośnie ryzyko raka jelita grubego
Spanie przy świetle może wywoływać cukrzycę i choroby serca
Sezon alergiczny co roku będzie coraz dłuższy
Czy picie kawy może zmniejszać ryzyko cukrzycy typu 2
Im mniej mięsa w diecie tym mniejsze ryzyko nowotworu
Wczesna menopauza może zwiększać ryzyko wystąpienia demencji
Żywność jako źródło dietetycznych neuroprzekaźników (cz. II) – czyli jakie produkty warto uwzględnić w diecie w celu utrzymania dobrego nastroju?
Dieta i suplementacja przyspieszająca metabolizm
Znaczenie mikrobioty i probiotykoterapii w kontekście COVID-19
Olej z poziomki remedium na choroby metaboliczne?
Ile ruszają się Polacy?
Witamina C ma wpływ na rozwój cukrzycy typu 1?
Zespół Jelita Nadwrażliwego (IBS)
Trzy składniki, które pomagają uelastycznić naczynia krwionośne
Tempo ma znaczenie! Szybki marsz zapobiega starzeniu?
Osoby z otyłością podejmują walkę z nadmierną masą ciała. Z jakim skutkiem?
Co wpływa na odbiorców reklam żywności?
Metoda przygotowywania kawy wpływa na poziom cholesterolu.
Zespół Jelita Nadwrażliwego (IBS)- wsparcie żywieniowe
Konsultacja dietetyczna jako bonus pracowniczy?
Nadprogramowe kilogramy nasilają kancerogenny wpływ alkoholu?
Wysoko przetworzona żywność, a wpływ na rozwój dzieci
Jakość diety ma znaczenie w profilaktyce raka piersi
Powstaje karta praw chorego na otyłość
Pomidory na niedobory witaminy D?
Dieta roślinna, a odchudzanie
Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie?
Probiotykoterapia w IBS
Jak znaleźć zawodowe spełnienie w sieci – rozmowa z Agatą Stawińską, założycielką konta Dietetyka w pigułce
Jak w codziennym życiu możemy wspierać prawidłową florę jelit?
Spożywanie kofeiny sprzyja wydawaniu pieniędzy
Dieta śródziemnomorska wydłuża życie osób z chorobą wieńcową?
Zmiana stylu życia chroni przed demencją
Wegetarianki z wyższym ryzykiem złamania kości udowej
Spacer po posiłku reguluje poziom cukru?
Dieta ketogenna korzystna dla osób ze stwardnieniem rozsianym?
Pacjenci z nadwagą częściej nie zgadzają się z lekarzem
Przetworzone jedzenie może sprzyjać problemom psychicznym
Pory i częstość posiłków są związane z lepszą jakością diety?
Siła ukryta w naturze, czyli 100% czysty olej rzepakowy marki Rapso
Zachowania zdrowotne mogą być uwarunkowane religijnie
Dzieci i młodzież zarażone covid-19 częściej diagnozowane pod kątem cukrzycy typu 1?
Czy obecnie jemy zdrowiej niż kiedyś?
Druzgocące wyniki badań na temat diety pracujących Polaków!
Polacy nadużywają antybiotyków?!
Dostęp do zdrowej żywności zmniejsza ryzyko zgonu z powodu niewydolności serca.
Narzędzie wynalezione przez Polaków pozwoli ocenić właściwości immunomodulujące diety.
Krótkie epizody energicznej aktywności sprzyjają... długowieczności!
Pacjent z IBS w gabinecie dietetyka
Jedzenie migdałów poprawia zdrowie jelit.
Cukrzyca ciążowa zależy od cech etnicznych
Wrzodziejące zapalenie jelita grubego w gabinecie dietetyka
Obfite śniadania pozwalają schudnąć?
Masa ciała matki jako czynnik programujący zdrowie jej potomstwa
Pacjent z MAFLD w gabinecie dietetyka
Przeciwutleniacze z roślin mogą opóźniać problemy z pamięcią
Zwiększenie spożycia białka roślinnego zwiększa długość życia?
Nowy program dietetyczny w każdej szkole?
Polacy nie wiedzą czym jest żywienie kliniczne!
Czy dieta roślinna wpływa na wyniki sportowców?
Prawna regulacja zawodu dietetyka
ADEC w walce z COVID-19
Powstała innowacyjna technologia wykrywania raka piersi
Polski wynalazek zapewni wyższą wartość odżywczą produktom wegańskim
Badania SUM: ponad połowa młodych kobiet z potencjalnymi zaburzeniami odżywiania
Kolana na rolkach bioinspiracją do walki z tarciem
Kobiety są bardziej odporne na infekcje wirusowe
Polski wynalazek ma szansę zrewolucjonizować leczenie osteoporozy
Dieta śródziemnomorska może korzystnie wpływać na płodność
Ryzyko otyłości przechodzi z matek na córki
Najnowsze polskie rekomendacje dotyczące suplementacji witaminy D
Monografia: Akkermansia muciniphila MucT SANPROBI Premium – The Akkermansia Company
Akkermansia muciniphila
Tran dla niemowląt: czy jest konieczny i jak go podawać?