menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Ewelina Estkowska

Dietetyk, psychodietetyk. Absolwentka SGGW w Warszawie na kierunku dietetyka oraz technologia żywności i żywienia człowieka. Ukończyła studia podyplomowe z zakresu psychodietetyki SWPS w Warszawie. Współpracowała z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej. Właścicielka poradni dietetycznej, pracuje z pacjentami zmagającymi się z chorobami dietozależnymi, kobietami w ciąży i podczas laktacji oraz sportowcami.

Article image

Żywność ekologiczna

Rynek produktów ekologicznych należy do dynamicznie rozwijających się sektorów rynku w krajach wysoko rozwiniętych. Spowodowane jest to zmianami, które zachodzą w zachowaniach i preferencjach konsumentów. Konsumenci w decyzjach dotyczących zakupów uwzględniają m.in. kryteria związane z ochroną środowiska.

czytaj dalej

Żywność ekologiczna

Ewelina Estkowska

Article image

Rynek produktów ekologicznych należy do dynamicznie rozwijających się sektorów rynku w krajach wysoko rozwiniętych. Spowodowane jest to zmianami, które zachodzą w zachowaniach i preferencjach konsumentów. Konsumenci w decyzjach dotyczących zakupów uwzględniają m.in. kryteria związane z ochroną środowiska.

Czytam więcej
Article image

Anemia a wydolność w sporcie

Wymagania treningowe oraz niewłaściwie zbilansowana dieta zwiększają ryzyko rozwoju anemii u sportowców. Grupą szczególnie narażoną są zawodnicy sportów wytrzymałościowych, jak np. biegacze długodystansowi. Rozwój anemii przyczynia się do obniżenia zdolności wysiłkowych i ma negatywny wpływ na wyniki sportowe.

czytaj dalej

Anemia a wydolność w sporcie

Ewelina Estkowska

Article image

Wymagania treningowe oraz niewłaściwie zbilansowana dieta zwiększają ryzyko rozwoju anemii u sportowców. Grupą szczególnie narażoną są zawodnicy sportów wytrzymałościowych, jak np. biegacze długodystansowi. Rozwój anemii przyczynia się do obniżenia zdolności wysiłkowych i ma negatywny wpływ na wyniki sportowe.

Czytam więcej