menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

dr n. rol. Magdalena Leonkiewicz

Dietetyk z wieloletnim doświadczeniem w obszarze edukacji żywieniowej. Wykładowca na Wydziale Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu w Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie. Specjalizuje się w zagadnieniach związanych z żywieniem osób uprawiających sport, w tym dzieci i młodzieży, której to tematyce poświęciła pracę doktorską. Absolwentka kierunku ogrodnictwo ze specjalizacją rośliny lecznicze. Specjalistka w zakresie suplementacji diety i jej wpływu na zdrowie. Pasjonatka i propagatorka diety, w której dominują rośliny.

Article image

Potencjał biologiczny i terapeutyczny dyni

Dynia to znacznie więcej niż jesienne warzywo – to naturalne źródło substancji bioaktywnych o potwierdzonych właściwościach prozdrowotnych. Coraz więcej badań potwierdza, że dynia zasługuje na miano żywności funkcjonalnej o szerokim potencjale terapeutycznym.

czytaj dalej
Article image

Rola suplementacji w migrenowych bólach głowy

Migrena to przewlekłe zaburzenie neurologiczne o złożonej etiologii, w którym odpowiednio dobrana dieta i suplementacja mogą stanowić istotny element strategii terapeutycznej. Coraz więcej badań wskazuje na potencjalną rolę składników odżywczych i roślinnych w łagodzeniu częstości oraz nasilenia napadów migrenowych.

czytaj dalej

Rola suplementacji w migrenowych bólach głowy

dr n. rol. Magdalena Leonkiewicz

Article image

Migrena to przewlekłe zaburzenie neurologiczne o złożonej etiologii, w którym odpowiednio dobrana dieta i suplementacja mogą stanowić istotny element strategii terapeutycznej. Coraz więcej badań wskazuje na potencjalną rolę składników odżywczych i roślinnych w łagodzeniu częstości oraz nasilenia napadów migrenowych.

Czytam więcej