menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

NOWOŚCI W ŻYWNOŚCI

Article image

Charakterystyka żywieniowa nietypowych/niekonwencjonalnych rodzajów mięsa

dr n. med Bartosz Kulczyński

02-01-2019

NR 21/2019

Mięso zwierząt hodowlanych i dzikich jest dla wielu osób istotnym elementem codziennej diety. Mimo że nie jest ono niezbędne w naszych jadłospisach dla utrzymania właściwego zdrowia, to niezaprzeczalnie jest źródłem wysokowartościowego białka, niektórych witamin i składników mineralnych. Ponadto mięso dla wielu ludzi jest również atrakcyjnym sensorycznie dodatkiem do wielu potraw.

czytaj dalej

Charakterystyka żywieniowa nietypowych/niekonwencjonalnych rodzajów mięsa

dr n. med Bartosz Kulczyński

Article image

Mięso zwierząt hodowlanych i dzikich jest dla wielu osób istotnym elementem codziennej diety. Mimo że nie jest ono niezbędne w naszych jadłospisach dla utrzymania właściwego zdrowia, to niezaprzeczalnie jest źródłem wysokowartościowego białka, niektórych witamin i składników mineralnych. Ponadto mięso dla wielu ludzi jest również atrakcyjnym sensorycznie dodatkiem do wielu potraw.

Czytam więcej