menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Podsumowanie VII Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki CONGRESSUS DIETETICA

W dniach 17-18 marca odbyła się kolejna Ogólnopolska Konferencja Dietetyki w Łodzi, której motywem przewodnim było żywienie w chorobach neurologicznych oraz żywność w medycynie. Organizatorem wydarzenia było Polskie Stowarzyszenie Dietetyki.


O autorze

Klaudia Wiśniewska

CZYTAM ARTYKUŁY

Dietetyczka kliniczna, wykładowczyni i założycielka Centrum Terapii Dietetycznej SPOT (www.centrumspot.pl), gdzie na co dzień pracuje z pacjentami. W ramach swojej pracy doktorskiej na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym bada skuteczność diet roślinnych w aspekcie otyłości i innych chorób metabolicznych. Prze wiele lat w ramach pracy w instytutach naukowych, w tym w Instytucie Żywności i Żywienia koordynowała projekty edukacyjne o zasięgu ogólnopolskim.


Czytaj więcej