Zuzanna Szypowska-Koperda
Dietetyk kliniczny, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Dietetyka. Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentami pozyskiwała w łódzkich i warszawskich szpitalach. Współorganizatorka i prowadząca warsztaty o tematyce żywienia dla dzieci w przedszkolach. Uczestniczka licznych konferencji, a także szkoleń z zakresu psychodietetyki, dietetyki klinicznej i sportowej. Autorka artykułów z zakresu z zakresu zdrowego żywienia i dietetyki klinicznej. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się na łamach magazynów, w audycjach radiowych i programach telewizyjnych. Obecnie członek zespołu specjalistów Centrum Respo oraz Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej 'Sanvita'. W swojej pracy z pacjentami edukuje jak zdrowo się odżywiać, osiągnąć i zachować prawidłową masę ciała, a także wspomóc stan zdrowia przez zmianę nawyków żywieniowych. Współpracuje z osobami posiadającymi zaburzenia gospodarki hormonalnej i węglowodanowej, choroby autoimmunologiczne, nietolerancje i alergie pokarmowe, a także osobami aktywnymi fizycznie, kobietami ciężarnymi i karmiącymi piersią oraz dziećmi.