menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Magdalena Pakulska

Psycholożka w trakcie szkolenia do uzyskania certyfikatu psychoterapeutki w nurcie ericksonowskim w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie z psychologii klinicznej oraz studia podyplomowe z psychodietetyki na Wydziale Psychologii Uniwersytetu SWPS w Warszawie. Od 3 lat prowadzi szkolenia i warsztaty dla dorosłych, których celem jest redukcja stresu z wykorzystaniem techniki Mindfulness. Ma doświadczenie w pracy z osobami z zaburzeniami odżywiania, doświadczającymi lęków, poszukującymi celu i swoich wartości. W nurcie, w którym pracuje, ceni przede wszystkim nastawienie na zasoby klienta, koncentrację na przyszłości i cele. W swojej pracy lubi wykorzystywać opowieści, bajki i metafory.

Article image

PSYCHODIETETYKA

Czy wiesz przez jakie „okulary” patrzysz na swoich klientów?

Jako specjaliści mający wiedzę i doświadczenie oraz kontakt z dużą liczbą pacjentów zmagających się z problemami i chorobami związanymi z szeroko rozumianym odżywianiem i dietą, potrafimy dość szybko zaobserwować różnego typu tendencje i schematy działania. Z jednej strony bogate doświadczenie zawodowe jest nieocenione w przypadku doboru odpowiedniej metody leczenia i wsparcia klientów. Z drugiej jednak, może się to wiązać z automatycznym działaniem i myśleniem w procesie stawiania diagnozy, oceny motywacji u klienta, sposobu komunikacji etc. Ów automatyzm to nic innego, jak naturalna reakcja psychologiczna związana z nabraniem kompetencji i pewności co do swoich umiejętności.

czytaj dalej