menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

mgr inż. Klaudia Lefek

Dyplomowany dietetyk, absolwentka Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Uczestniczka licznych szkoleń i konferencji o tematyce żywienia człowieka. Od 2022 roku Główny Dietetyk w Impel Catering.

WYWIAD

Lepsze jedzenie, lepsze zdrowie pacjentów – program „Dobry posiłek w szpitalach”

Pilotażowy Program Ministerstwa Zdrowia „Dobry posiłek w szpitalu” ma na celu poprawę wyżywienia pacjentów, odpowiedniego do ich stanu zdrowia, a dieta szpitalna ma być integralną częścią całego procesu leczenia. Program przewiduje dodatkowe finansowanie w wysokości 25,62 zł na żywienie pacjentów. Z Ewą Kąkol, dyrektorką Biura Zarządzania Produktem w spółce Impel Catering oraz Klaudią Lefek, Główną Dietetyczką Impel Catering rozmawiamy o tym, jak z ich perspektywy – osób zarządzających usługą żywienia w wielu polskich szpitalach, przebiegło wprowadzenie programu „Dobry posiłek”.

czytaj dalej