Każdy zna lub słyszał pojęcie cholesterol, nie wszyscy pacjenci wiedzą jednak, że cholesterol dzielimy na kilka frakcji, w tym na tzw. "dobry cholesterol". Jak prosto wyjaśnić pacjentowi różnicę?
FORMA KURSU
Platforma e-learningowa dostarczy Państwu 10 modułów:
- teksty naukowe napisane przez ekspertów z dziedziny dietetyki i języka angielskiego
- przypadki kliniczne służące rozwojowi umiejętności z zakresu poradnictwa,
- liczne ćwiczenia poszerzające słownictwo (słowotwórstwo, antonimy, synonimy, kolokacje itp.),
- strategie efektywnej nauki,
- słownik dietetyczny z odtwarzaną wymową,
- krótkie video wykłady dietetyków z angielsko-języcznych krajów,
- infografiki, prezentacje, interaktywno-wizualne sekcje słownictwa,
- ćwiczenia audio przygotowane przez native speakerów - pracowników medycznych, w zakresie praktycznego zastosowania zawodowego,
- ćwiczenia gramatyczne,
- testy sprawdzające wiedzę.
POZIOM JĘZYKOWY
Sugerowany poziom biegłości językowej do rozpoczęcia kursu to B1.2/ B2.1 (wg skali Rady Europy).
SYLABUS KURSU
- Rak jelita grubego.
- Ocena stanu odżywienia.
- Trawienie, wchłanianie i makroelementy.
- Żywienie w sporcie.
- Skład ciała + ocena wydatku energetycznego.
- Zespół metaboliczny: cukrzyca + choroby układu krążenia + otyłość.
- Dieta i długowieczność + najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób starszych.
- Nietolerancja i alergie pokarmowe.
- Żywienie w zaburzeniach neurologicznych.
- Psychodietetyka.
ZALICZENIE - CERTYFIKAT
Aby otrzymać certyfikat zakończenia kursu, należy pozytywnie zaliczyć testy końcowe z każdego modułu oraz test podsumowujący.
Szczegóły oraz wersja demo kursu dostęna jest na stronie www.englishfordietetics.com