menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add home

Paula Nagel

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji), Politechniki Łódzkiej (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności) oraz studiów podyplomowych z zakresu dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Doświadczenie i umiejętność pracy z pacjentem zdobyła w Instytucie Żywności i Żywienia oraz w trakcie pracy jako dietetyk kliniczny w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim. Obecnie swoje umiejętności rozwija w Pracowni Prewencji i Leczenia Żywieniowego Nowotworów Instytutu Żywności i Żywienia.

Article image

Z GABINETU DIETETYKA

Wsparcie żywieniowe pacjentów rzucających palenie

Palenie tytoniu wciąż góruje wśród przyczyn najczęstszych zgonów nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Badanie opublikowane przez „The New England Journal of Medicine"” wykazało, że osoba, która przestaje palić w wieku 40 lat, żyje przeciętnie około 9 lat dłużej niż nałogowi palacze i lepiej znosi proces starzenia się.

czytaj dalej