Jesteś tu: Strona główna->Redakcja
Redakcja Współczesnej Dietetyki
Nadzór merytoryczny

REDAKTOR MERYTORYCZNA
dr n. med. Aneta Kościołek

REDAKTOR NACZELNA
Anna Gadzińska-Kryjak
Autorki i autorzy Współczesnej Dietetyki
dr n. med. Agnieszka Zakrzewska
CZYTAM ARTYKUŁYDr n. med., nauczyciel akademicki. Od ponad 20 lat prowadzi badania naukowe. Doświadczenie zdobywała pracując w Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku, Wyższej Szkole Medycznej w Białymstoku oraz na stażach naukowych. Od kilku lat pracuje nad tworzeniem środków przyspieszających gojenie ran i kompozycji suplementów diety. Lubi dobrą książkę, kino i jazz oraz Męskie Granie. W wolnych chwilach gotuje dla przyjaciół.
mgr Anna Zaręba
CZYTAM ARTYKUŁYAbsolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej na kierunku dietetyka kliniczna. Dodatkowo rozwija swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki. Swoją wiedzę wykorzystuje przede wszystkim po to, aby poszerzać świadomość ludzi w zakresie zdrowego żywienia. Najchętniej pracuje z dziećmi na pogadankach i warsztatach.
mgr Agnieszka Zdonek
CZYTAM ARTYKUŁYDietetyczka kliniczna. Absolwentka studiów magisterskich na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Specjalizuje się we wsparciu żywieniowym w insulinooporności, cukrzycy, chorobach tarczycy oraz doradztwie dietetycznym u osób stosujących dietę roślinną. Certyfi kowany specjalista SOIT (School Of Insulinresistance Therapy) – specjalista przyjazny insulinoopornym.

dr n. med. Anna Zmarzły
CZYTAM ARTYKUŁYOśrodek Żywienia Klinicznego, WSS im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu
Aleksandra Żyła-Pawlak
CZYTAM ARTYKUŁYPracuje jako specjalista dietetyk w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. W swojej codziennej pracy zajmuje się dietetyką pediatryczną, głównie pacjentami na przewlekłym żywieniu dojelitowym oraz pozajelitowym. Opiekun praktyk i staży studenckich (Warszawski Uniwersytet Medyczny, SGGW, Wyższa Szkoła Rehabilitacji). Autorka publikacji naukowych, prelegentka konferencji oraz warsztatów szkoleniowych przeznaczonych dla dietetyków, lekarzy, pielęgniarek, neurologopedów i studentów.
Katarzyna Żywczyk
CZYTAM ARTYKUŁYAbsolwentka kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem. Starszy specjalista ds. żywienia w firmie Nestlé Polska S.A. W swojej codziennej pracy wspiera programy edukacyjne oraz monitoruje profil żywieniowy produktów Nestlé. Ekspert żywieniowy programu „Lekkoatletyka dla każdego!”