
4 czerwca w Poznaniu odbyła się I Ogólnopolska Konferencja „Współczesna Dietetyka” o zdrowiu kobiet. W wydarzeniu wzięli udział dietetycy i specjaliści żywienia z całej Polski. W naszej konferencji można było uczestniczyć w dwóch trybach: stacjonarnym lub online. Frekwencja dopisała i łącznie w wydarzeniu wzięło udział niemal 400 osób.
Konferencja składała się z 5 bloków tematycznych: otyłość, zdrowie prokreacyjne kobiet, wsparcie żywieniowe kobiet w trakcie leczenia onkologicznego, wpływ mikrobioty jelitowej i probiotykoterapii na choroby układu pokarmowego oraz dieta dla mózgu. Każdy panel był prawdziwą pigułką wiedzy, podczas której uczestnicy mogli zgłębiać tematy dotyczące zdrowia kobiet.
4 czerwca w Poznaniu odbyła się I Ogólnopolska Konferencja „Współczesna Dietetyka” o zdrowiu kobiet. W wydarzeniu wzięli udział dietetycy i specjaliści żywienia z całej Polski. W naszej konferencji można było uczestniczyć w dwóch trybach: stacjonarnym lub online. Frekwencja dopisała i łącznie w wydarzeniu wzięło udział niemal 400 osób.
Pełna treść artykułu, wraz z załącznikami do pobrania, dostępna jest dla prenumeratorów czasopisma, po zalogowaniu się.